Opnieuw drugs tussen bananen in Vlissingse haven: 475 kilo coke

© Foto: Douane Belastingdienst
- Advertentie -

VLISSINGEN – De douane heeft gisteren 475 kilo cocaïne gevonden bij een bedrijf in de haven van Vlissingen. De verdovende middelen zaten verstopt in een lading bananen uit Ecuador.

Dat maakt de Belastingdienst vandaag bekend. Tijdens een controle met een mobiele scan zagen de douanemedewerkers afwijkingen. Ze onderzochten vervolgens fysiek de bewuste zending en troffen de cocaïne aan. De verdovende middelen, met een straatwaarde van ruim 23 miljoen euro, zijn in beslag genomen en vernietigd.

- Advertentie -

Vorige week stelden politie en justitie in het tv-programma Opsporing verzocht dat corrupte havenarbeiders in Vlissingen-Oost een belangrijke rol spelen bij de invoer van drugs.

Begin november werd nog 400 kilo cocaïne onderschept. Sinds begin 2018 staat de Vlissingse teller nu op zo’n 13.000 kilo.

- Advertentie -
Vorig artikelOpeenhoping van gas in voormalig cafetaria De Draaibrug
Volgend artikelBrandweer blust vierde brand binnen een maand aan Loodweg in Ritthem
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).