Brandweer blust vierde brand binnen een maand aan Loodweg in Ritthem

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

RITTHEM – De brandweer van Oost-Souburg heeft vanavond met een tankautospuit en een waterwagen een flinke afvalbrand bestreden aan de Loodweg in Ritthem.

Net als zaterdag jongstleden was ook de politie aanwezig op het inmiddels beruchte, doodlopende weggetje. Sinds eind oktober rukte de brandweer al vier keer uit naar deze plek, meestal betrof het afval, maar eerder ging ook een schuurtje in vlammen op.

- ADVERTENTIE -

Aan de Loodweg bevinden zich percelen volkstuintjes, de meeste in verwaarloosde staat. Er liggen vooral materialen opgeslagen. Het terrein werd eerder dit jaar verkocht. De nieuwe eigenaar heeft de gebruikers van de percelen aangezegd dat ze voor 1 december hun rommel op moeten ruimen. Dat leidt kennelijk tot brandstichting.

Overigens stond de Loodweg in het verleden ook bekend om illegale bedrijfsvestiging en illegale bebouwing. De volkstuintjes zijn vaak in één adem genoemd met soortgelijke gebieden aan de Donkereweg en de Deinsvlietweg.

Zie ook:
Opnieuw brand langs de Loodweg in Ritthem (21 november 2020)

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!