Jongen (17) gearresteerd voor opruien ongeregeldheden in gemeente Vlissingen

Het vuurwerk wat bij de verdachte werd aangetroffen. © Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

OOSTDIJK/VLISSINGEN – In Oostdijk heeft de politie dinsdagavond een jongen (17) gearresteerd voor het met behulp van social media oproepen tot ongeregeldheden op Walcheren.

De jongen uit de gemeente Reimerswaal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast en wordt woensdag verhoord. Vervolgens heeft de politie op twee locaties in Oostdijk en Rilland zoekingen gedaan naar illegaal vuurwerk. Hierbij werd 22 kilogram illegaal en zwaar vuurwerk in beslag genomen.

- Advertentie -

De politie vindt het oproepen tot en het samenkomen om te rellen verwerpelijk. De politie laat weten te begrijpen dat deze situatie lastig is voor iedereen. Maar het is gewoon niet te tolereren om te rellen en (illegaal) vuurwerk af te steken. Dinsdag voerde de politie met een aantal mensen stopgesprekken. Ze waren maandagavond bij de ongeregeldheden in Vlissingen aanwezig geweest of hadden via hun social media-accounts opruiende berichten gedeeld.

Zie ook:
Politie groots aanwezig in Oost-Souburg vanwege grote groep rellende jongeren (15 december 2020)
Ruit van stadhuis Vlissingen kapot bij protesten tegen lockdown (14 december 2020)

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie groots aanwezig in Oost-Souburg vanwege grote groep rellende jongeren
Volgend artikelRust wedergekeerd in Souburg, politie: twee aanhoudingen, tien bekeuringen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.