Rust wedergekeerd in Souburg, politie: twee aanhoudingen, tien bekeuringen

De politie heeft een jongen van 16 aangehouden op de Paspoortstraat, hij zit in de bus. © Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Bij de ongeregeldheden in Oost-Souburg waar 112Vlissingen-Souburg.nl melding van maakte (zie link onderaan) zijn twee jongeren aangehouden.

Volgens de politie zijn twee jongemannen gearresteerd, de ene voor het afsteken van vuurwerk, de andere voor baldadigheid. Ze zijn naar het politiecellencomplex gebracht en worden morgen verhoord. Tien personen kregen een boete omdat ze onvoldoende afstand hielden. Daarnaast legitimeerden de agenten meerdere jongeren, vooral op het Oranjeplein.

- Advertentie -

Omstreeks 21.00 uur trok een groep van ongeveer 30 mensen over de Lekstraat. Een van hen zei: “Ik ga lekker gamen, veilig thuis”. Even later stond een container van Wielemaker in brand op de Dongestraat.

Rond 22.45 uur keerde de rust terug. Daarna kwam nog wel een melding van brandgerucht vanaf de Kromwegesingel, maar de brandweer constateerde dat er waarschijnlijk de lucht van vuurwerk geroken was.

Zie ook:
Jongen (17) gearresteerd voor opruien ongeregeldheden gemeente Vlissingen (15 december 2020)
Politie groots aanwezig in Oost-Souburg vanwege grote groep rellende jongeren (15 december 2020)
Ruit van stadhuis Vlissingen kapot bij protesten tegen lockdown (14 december 2020)

- Advertentie -
Vorig artikelJongen (17) gearresteerd voor opruien ongeregeldheden in gemeente Vlissingen
Volgend artikelGrote politie-inzet voor groep jongeren die met vuurwerk door het centrum loopt
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).