Politie groots aanwezig in Oost-Souburg vanwege grote groep rellende jongeren

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

OOST-SOUBURG – De politie is groots aanwezig in Oost-Souburg vanwege signalen over nieuwe rellen die in het dorp plaats zouden vinden. Verschillende ruiten zijn vernield en er is ook brand gesticht.

Aan het einde van de middag kwam er bij de politie informatie binnen over nieuwe rellen die vanavond plaats zouden vinden. De politie heeft de berichten vermoedelijk onderschept en kon op deze manier op tijd in Oost-Souburg paraat staan. In de chatgroep zouden meer dan 130 personen zitten.

- ADVERTENTIE -

Rond 20.00 uur kwam de eerste groep aan op het NS-station aan de Spoorstraat. Onder begeleiding van politie en marechaussee werd de groep richting de voetbalvelden van RCS gedirigeerd. Een andere groep jongeren is via de Kanaalstraat naar het Oranjeplein gelopen. In de Kanaalstraat nabij het gebouw van Omroep Zeeland werd even voor 20.30 uur een bestuurder van een auto staande gehouden. De politie trof in zijn auto spullen aan die mogelijk gebruikt worden voor het schieten met carbid, twee melkbussen en een gevulde emmer. De goederen zijn in beslag genomen.

Op het Oranjeplein zijn de groepen inmiddels samen. Sommige personen uit de groep gooien vuurwerk. Ook de politie is op het plein aanwezig. Om iets voor 21.00 uur werd een jongen van 16 jaar aangehouden in de Paspoortstraat, nog onduidelijk is waarom. Ook werd in de Beciusstraat een afvalbak in brand gestoken. Omstreeks 21.15 uur werd in de Dongestraat een puincontainer in de brand gestoken. Ook werden er ruiten van sporthal Van Duyvenvoorde kapot gegooid met een metalen fietspaaltje.

Vermoedelijk is de onrust een vervolg op de incidenten van gisteravond in Vlissingen. Hier vernielden enkele jongeren één van de toegangsdeuren van het gemeentehuis van Vlissingen. Dit vanwege de lockdown of als protest tegen de lockdown.

- ADVERTENTIE -

3 REACTIES

  1. och, och, och, wat hebben ze er nu aan ? Doe wat goeds voor de samenleving, dan verdien je respect, nu, op deze manier niet. Relschoppers, vandalen, brandstichters, gewoon oppakken en opsluiten tot in ieder geval 19 januari 2021, dan hebben we in ieder geval van deze oproerkraaiers geen last tijdens de komende ” feest ” dagen….. 🙁

  2. Ik snap die gasten wel hoor moet jij je is verplaatsen in jou tijd dat 15 t/m 21 jaar was en verplicht bent om thuis te blijven wij gingen elk weekend naar een cafe,even naar de nighttrain of een terrasje pakken, nachtje uit in Amsterdam, festivalletje, thuis feestje hier of daar met al je vrienden en nu deze generatie jongeren?? Helemaal niks!!! alles verboden!!!! alles dicht!!! wat denk je nou dat daarop het gevolg gaat zijn, het valt allemaal nog mee, de oudere zouden zelf moeten opstaan om dit niet tepikken van deze regering, maar die zijn slap en zeggen jaa en amen deze jeugd nu niet meer!!

  3. Oproerkraaiers oppakken en zorginstellingen laten boenen .
    Kunnen ze wellicht nog iets goeds betekenen voor de maatschappij !
    Niemand heeft hierom gevraagd lieve mensen ,het is over de hele wereld één grote chaos ,dan hebben wij het hier nog niet eens zo slecht ,met volle boodschappen karren .

    Laat deze gedachte bij ons zijn ,dan kan het een beetje Kerstfeest worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!