Grote politie-inzet voor groep jongeren die met vuurwerk door het centrum loopt

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De politie heeft woensdagavond achter jongeren aangezeten die luidruchtig door het centrum trokken. Minstens een persoon is aangehouden.

Via social media was afgesproken op het Betje Wolffplein, maar om kwart over acht hadden zich ongeveer 25 personen verzameld op de Zeilmarkt. Daar klonk al snel de eerste knal vuurwerk. Het groepje was met rode fakkels naar het De Ruyterplein gerend toen de eerste politiebus aankwam. Even later werd zwaar vuurwerk afgestoken voor het Griekse restaurant bij de jachthaven. De jongeren renden de Walstraat in, opnieuw met rode fakkels.

- ADVERTENTIE -

Om half negen was het knallend raak op de Lange Zelke. Kort daarna hield de politie een scooter en een personenwagen staande op de hoek van de Badhuisstraat en de Glacisstraat. De inhoud van de auto werd uitvoerig gecheckt. Op de hoek van de Walstraat en de Hellingbaan lagen dranghekken op straat, een medewerker van Handhaving verwijderde de hekken.

Er was een kat-en-muisspel ontstaan tussen de politie en zo’n vijftig jongeren die zich telkens opsplitsten. Een groepje rende bijvoorbeeld vanaf de Walstraat de Lange Zelke op, achternagezeten door politie, terwijl aan het einde bij het Spuiplein agenten met een politiehond stonden, een deel vluchtte rechtsaf naar een parkeerterrein, anderen linksaf naar de Vrouwestraat.

Rond 21.00 uur begon de politie bijna iedereen te vorderen het centrum te verlaten. Meerdere personen werden gelegitimeerd. Ongeveer dertig jongeren trokken vervolgens naar het Stadhuisplein. Om 22.00 uur werd een man aangehouden op de hoek van de Badhuisstraat en de Paul Krugerstraat (foto). Toen hij met zijn armen gespreid tegen de politiebus stond, riep hij naar omstanders: “Iedereen weggaan, anders krijg je een boete!”

Een buurtbewoner kreeg het nog aan de stok met de jonge demonstranten op het Stadhuisplein. En met de politie omdat hij bedreigingen zou hebben geuit. Politiebikers noteerden zijn gegevens en gaven te kennen dat ze hem aan zouden houden als hij niet tot bedaren kwam. Uiteindelijk kon de man vertrekken.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!