17 meldingen voor brandweer tijdens jaarwisseling, fors minder dan vorig jaar

Brand in een afvalcontainer vlak naast Sporthal Baskensburg. © Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – De brandweer in de gemeente Vlissingen is deze jaarwisseling fors minder ingezet ten opzichte van vorig jaar. Het ging vooral om kleine incidenten zoals buitenbrandjes en branden in containers.

Deze jaarwisseling is de brandweer in de gemeente Vlissingen in totaal 17 keer ingezet. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland betroffen het vooral kleine meldingen van buitenbranden of branden in containers. Vorige jaarwisseling had de brandweer het drukker. Toen werden zij maar liefst 25 keer ingezet.

In de Dortsmansstraat werd iets na 21.00 uur een enorme knal met lichtflits waargenomen. Als gevolg van de knal sneuvelden enkele ruiten van zeker drie verschillende woningen. De schrik zat er bij de omwonenden goed in. Bewoners van de getroffen woningen hebben eigenhandig hun ramen dichtgetimmerd met houten platen.

De brandweer van Vlissingen is in totaal drie keer uitgerukt met hoge prioriteit omdat mogelijk gevaar voor personen en/of dreiging voor uitbreiding bestond. Het ging om een melding van een buitenbrand vlak naast Sporthal Baskensburg. Omdat de kans op overslag van het vuur groot was, is de brandweer met prioriteit 1 uitgerukt.

De tweede melding waarbij de brandweer met spoed moest uitrukken betrof een melding van een binnenbrand in een winkelpand aan de Walstraat. Ter plekke bleek er echter geen sprake te zijn van een brand in een pand maar betrof het een brand op straat. De oorzaak van de brand waren vermoedelijk brandbommen die door een man met bivakmuts tot ontploffing waren gebracht. De politie heeft ter plekke enkele sporen veiliggesteld voor onderzoek.

De derde en laatste spoedmelding voor de brandweer betrof een voertuigbrand op de Jan Vermeerlaan in alle vroegte op Nieuwsjaarsdag. De melding kwam binnen om iets voor 06.30 uur en de meldkamer stuurde de tankautospuit van de brandweer met spoed naar deze locatie.

Volgens de veiligheidsregio is er geen agressie of geweld tegen brandweerpersoneel gemeld. Wel reed bij iedere brandmelding de Mobiele Eenheid (ME) mee zodat de hulpdiensten ongestoord hun werk konden doen.

Een woordvoerder van Admiraal De Ruyter Ziekenhuis laat weten dat er vannacht één persoon met vuurwerkletsel is behandeld.

Hier kunt u een overzicht vinden van alle meldingen waar de brandweer tijdens deze jaarwisseling is ingezet.

Vorig artikelSigaretten gestolen bij Nachtbakker Tullenaar Paul Krugerstraat
Volgend artikelVlissinger (67) wordt in elkaar geslagen na het uit elkaar halen van vechtende honden
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier