Vlaamse loodsboot kort na afvaart vastgelopen in buitenhaven

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Het vaartuig Loodsboot 1 is vanavond even nadat het bij de steiger aan de Piet Heinkade vertrok, vastgelopen aan de overzijde van de buitenhaven, ter hoogte van de Oostelijke Bermweg.

Tegen 19.30 uur, kort na het losgooien, ging het mis en liep de boot van het Vlaamse Loodswezen aan de grond. Volgens een betrokkene reageerde het vaartuig niet “zoals je mag verwachten”. Loodsboot 1 dateert van 1986 en was in 2017 nog bij een aanvaring met een tanker betrokken, 18 kilometer van de thuishaven Oostende, twee Nederlandse loodsen werden toen geëvacueerd en met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht.

- Advertentie -

Vanavond probeerde de bemanning aanvankelijk zelf los te komen, maar rond 20.00 uur werd, bij afgaand tij, toch hulp ingeroepen. Twee schepen van Multraship namen de Loodsboot 1 om 20.29 uur op sleeptouw onder het toeziend oog van Rijkswaterstaat.

De loodsboot is teruggebracht naar de steiger aan de Piet Heinkade. Of er schade is, moet nog blijken.

- Advertentie -
Vorig artikelVoorbijganger vindt volle patroonhouder op strand boulevard
Volgend artikelPolitie rukt uit voor dronken overlastgever
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).