Rust wedergekeerd na kleine demonstratie op Stadhuisplein, man aangehouden

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Enkele tientallen personen hebben zich vanavond op en rond het Stadhuisplein verzameld om tegen de corona-maatregelen te demonstreren. Geweld bleef uit, de politie verrichtte na het ingaan van de avondklok wel een aanhouding. Ook werden boetes uitgedeeld.

Op internet was opgeroepen naar het Stadhuisplein te komen onder het motto “Het is tijd dat wij ook meedoen en strijden voor onze vrijheid”. Rond het aangekondigde tijdstip, 20.00 uur, legitimeerde de politie bijna alle personen die zich in de buurt van het stadhuis ophielden. Zelfs een verslaggeefster met politieperskaart werd gevraagd afstand te houden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening.

- Advertentie -

Tegelijkertijd hielden patrouillerende eenheden de Covid-testlocatie bij het ziekenhuis in de gaten.

Aanvankelijk maande de politie mensen zich te verwijderen bij het stadhuis, even later op de hoek van de Paul Krugerstraat en de Hobeinstraat en uiteindelijk op het gehele Stadhuisplein en directe omgeving. Ook demonstranten met een spandoek langs de Badhuisstraat moesten weg. Op de hoek van de Hobeinstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat werd een groepje jongeren gevorderd zich uit de voeten te maken in de richting van de Scheldestraat. Er klonken leuzen zoals: “Politie, politie, hoeren van justitie!”

Bij het ingaan van de avondklok was het rustig. Kort daarna werd nog wel een man door agenten tegen de grond gewerkt die geen geldige reden had voor zijn aanwezigheid bij het stadhuis en bovendien een agent beledigd zou hebben. Bussen van de Mobiele Eenheid reden door het centrum, maar de ME hoefde niet in actie te komen.

Aan het begin van de avond had de Zeeuwse politie nog getwitterd dat op social media opgeroepen was tot geweld. De tweet bevatte een waarschuwing: “Doe het niet! Blijf thuis! Denk na! We treden hard op”.

- Advertentie -
Vorig artikelAanhouding met flexteam betrof 21-jarige Vlissinger met revolver
Volgend artikelAangehouden man op Stadhuisplein beledigde agenten
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).