Man die discriminerende woorden riep over Marokkanen, door politie verhoord

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Politie en openbaar ministerie onderzoeken de feiten en omstandigheden van een mogelijke discriminatie en reeks bedreigingen in Vlissingen. De politie heeft maandag 8 februari een man voor de discriminatie verhoord.

Op maandag 25 januari jl. werd bij het Stadhuisplein een gesprek opgenomen van een man met enkele agenten. Het filmpje werd via social media verspreid. Hierop was duidelijk te horen dat de man zich discriminerend uitliet.

- Advertentie -

De politie ontving de dagen na het incident vier aangiften van discriminatie en bedreiging. Tevens deed de man (52) uit Vlissingen, die op het filmpje te zien en te horen was, aangifte van bedreiging door enkele mensen. Politie en justitie zijn een onderzoek gestart naar beide aspecten.

Maandagmorgen werd de Vlissinger als verdachte verhoord. Het proces-verbaal wordt voor verdere beoordeling naar de officier van justitie gestuurd.

Zie ook:
Burgemeester keurt anti-Marokkaanse uitspraken in video met Said Bouzambou (30 januari 2021)

- Advertentie -
Vorig artikelMan opgepakt na straatroof op Bloemenlaan
Volgend artikelKleine brand in flat aan Vincent van Goghlaan
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Als snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws in de gemeente Vlissingen.