Man die discriminerende woorden riep over Marokkanen, door politie verhoord

Archief-foto © 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Politie en openbaar ministerie onderzoeken de feiten en omstandigheden van een mogelijke discriminatie en reeks bedreigingen in Vlissingen. De politie heeft maandag 8 februari een man voor de discriminatie verhoord.

Op maandag 25 januari jl. werd bij het Stadhuisplein een gesprek opgenomen van een man met enkele agenten. Het filmpje werd via social media verspreid. Hierop was duidelijk te horen dat de man zich discriminerend uitliet.

- ADVERTENTIE -

De politie ontving de dagen na het incident vier aangiften van discriminatie en bedreiging. Tevens deed de man (52) uit Vlissingen, die op het filmpje te zien en te horen was, aangifte van bedreiging door enkele mensen. Politie en justitie zijn een onderzoek gestart naar beide aspecten.

Maandagmorgen werd de Vlissinger als verdachte verhoord. Het proces-verbaal wordt voor verdere beoordeling naar de officier van justitie gestuurd.

Zie ook:
Burgemeester keurt anti-Marokkaanse uitspraken in video met Said Bouzambou (30 januari 2021)

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!