Man opgepakt na straatroof op Bloemenlaan

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – De politie heeft afgelopen nacht een 31-jarige man uit Heerlen aangehouden die even daarvoor iemand zou hebben bestolen op de Bloemenlaan.

De verdachte zou rond middernacht een 21-jarige Vlissinger met een mes hebben bedreigd. Het slachtoffer moest zijn portemonnee afstaan. Agenten stelden een buurtonderzoek in, daarbij werd ook diensthond Barry ingezet. Dankzij hem zagen de agenten in een tuin iemand die aan het opgegeven signalement voldeed. De verdachte ontkwam, maar kon na een korte achtervolging aangehouden worden in een woning aan de Meidoornlaan. Hij liep een bijtwond op.

Gisteravond omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke inbraak aan de Bloemenlaan. Het ging om een berging van een flatgebouw tussen de President Rooseveltlaan en de Hercules Segherslaan. Drie eenheden waren binnen enkele minuten ter plekke. Er werd niemand aangetroffen, de agenten vonden ook geen sporen van inbraak. Wel hebben ze de situatie gerapporteerd voor het geval zich toch een bewoner meldt die spullen kwijt is.

Update – Politie Walcheren geeft op Instagram meer details over de straatroof. De verdachte kon worden gelokaliseerd, mede door speurwerk van de politie, hij bleek zich in een woning te bevinden. De officier van dienst gaf een machtiging tot binnentreden.
Op het laatste moment ging de gezochte man ervandoor. Hij verstopte zich in een tuin bij de woning maar diensthond Barry volgde zijn spoor. Ondanks het feit dat hij gebeten werd, wist de verdachte te ontkomen.
Hij brak vervolgens in bij twee woningen om zich te verstoppen in de badkamers. In de tweede badkamer kon hij volgens de politie “met veel geweld” aangehouden worden. De geschokte bewoners hebben aangifte gedaan tegen de man.

Vorig artikelSchoorsteenbrandje in Nieuwstraat geblust door bewoner
Volgend artikelMan die discriminerende woorden riep over Marokkanen, door politie verhoord
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier