Hond ingezet bij controle douane in Poolse winkel

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – De douane heeft vanmiddag met ondersteuning van politie en handhaving een Poolse winkel aan de Spuistraat gecontroleerd. Daarbij is een hondengeleider ingezet.

Om 14.30 uur reden twee douanebussen vanaf de Spuikomweg bij CineCity naar de parkeerplaats Zeemanserve. Daar stond de politie al klaar. Een talrijke delegatie, gedeeltelijk in burgerkleding, liep vervolgens naar de Poolse supermarkt aan de Spuistraat en ging naar binnen inclusief douanehond.

- Advertentie -

Drie kwartier lang mochten er geen klanten de winkel in. Klanten die al binnen waren toen de controle begon, moesten bij de uitgang laten zien wat ze gekocht hadden. Vooral sigarettenverpakkingen werden goed bekeken.

Een douanewoordvoerder verklaart desgevraagd dat het een routinecontrole betrof op accijnzen. Over de resultaten kan hij op dit moment niets zeggen. Volgens de eigenaar van de zaak was alles in orde.

- Advertentie -
Vorig artikelMan (26) aangehouden voor schennispleging
Volgend artikelPolitie zoekt gestolen motor maar vindt henneptoppen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).