Brandweer evacueert personen na brand in flatgebouw

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanmorgen vroeg heeft de brandweer meerdere personen geëvacueerd uit een flatgebouw nadat in een meterkast brand was ontstaan. Er raakte niemand gewond.

Omstreeks 05.30 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een brand in het flatgebouw aan de Schaepmanstraat in Vlissingen. Hierop stuurde de centralist op de meldkamer een tankautospuit en een hoogwerker met spoed ter plekke.

- Advertentie -

Eenmaal aangekomen bleek er sprake te zijn van een brand in een meterkast op de eerste bouwlaag van het complex. Al snel trok de rook het trappenhuis door waardoor bewoners via deze weg het complex niet meer konden verlaten. Hierop werd verder opgeschaald door de hulpdiensten. Er werd grote brand afgegeven en ook werd opgeschaald naar GRIP 1. Dit om te zorgen voor een goede multidisciplinaire afstemming, aldus de Veiligheidsregio Zeeland.

Met een hoogwerker en een ladderwagen van de brandweer zijn bewoners in veiligheid gebracht. Volgens de Veiligheidsregio is er niemand gewond geraakt. Wel zijn meerdere mensen door ambulancemedewerkers nagekeken vanwege rookinhalatie. In totaal zijn er zeven bewoners uit hun woningen gehaald. Twee hiervan zijn opgevangen in ‘De Combinatie’ aan het Pablo Picassoplein. De andere bewoners konden terecht bij familie of kennissen.

Bij de brand ontstond volgens de Veiligheidsregio ook een gaslek. Het gas is afgesloten door een medewerker van een nutsbedrijf. Om 07.40 uur was de situatie onder controle en gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Na het ventileren van de woningen kon de brandweer terugkeren naar de kazerne. Stichting Salvage is ingeschakeld om te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie beukt huisdeur van scooterdief in
Volgend artikelPolitie houdt man aan op Marnixplein voor mishandeling
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.