Politie beukt huisdeur van scooterdief in

Met 'de bonk' werd de voordeur geforceerd. © Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft vanmiddag in de Dortsmansstraat bij een vermeende scooterdief de voordeur opengebeukt.

Rond kwart over één kwam een melding binnen: afgelopen nacht was een scooter gestolen, de eigenaar had een vermoeden over de plaats waar zijn voertuig zich bevond, uit het betreffende pand klonken onheilspellende geluiden. Mogelijk werd de scooter opengeslepen. De benadeelde partij deed aangifte en twee getuigen legden een verklaring af.

- Advertentie -

Kort na twee uur stonden meerdere eenheden politie waaronder een motoragent in de Nieuwstraat en Dortsmansstraat. Agenten belden aan bij een huis aan de Dortsmansstraat, maar de bewoner weigerde open te doen. Met een machtiging tot binnentreden van de officier van dienst gebruikte de politie vervolgens een stormram.

Binnen vonden de agenten zowel de verdachte als de scooter of wat ervan over was. De eigenaar van het voertuig herkende onderdelen.

De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex maar wegens zijn medische toestand niet ingesloten. Hij zal op een later tijdstip een verklaring af moeten leggen. De restanten van de scooter zijn afgevoerd met een politiebus (foto onder).

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer blust brand in leegstaand schoolgebouw
Volgend artikelBrandweer evacueert personen na brand in flatgebouw
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).