Wielrenner gewond afgevoerd na aanrijding op kruising fietspaden bij Dishoek

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

KOUDEKERKE – Een scooterrijder en een wielrenner zijn vanavond tegen elkaar geknald op knooppunt 06 van het Fietsnetwerk Zeeland, tussen de Zwaanweg en Dishoek.

Kort na 20.00 uur raakten de twee elkaar vol op de kruising van twee fietspaden, tussen het groen, gemarkeerd met kleine haaientanden maar zonder borden. Vooral de toestand van de fietser baarde aanvankelijk zorgen. De traumahelikopter uit Rotterdam werd opgeroepen. Toen deze boven de Oosterschelde vloog, bleek het letsel niet zo ernstig te zijn als gedacht.

- Advertentie -

Hulpverleners behandelden de man in de berm en bedekten hem gedeeltelijk met folie tegen onderkoeling. Het slachtoffer bereikte uiteindelijk lopend de ambulance en werd zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht. De scooterrijder kreeg intussen medische zorg in een tweede ambulance. Hij werd opgehaald door bekenden.

De politie heeft beide voertuigen meegenomen. De scooter had een blauw kenteken.

- Advertentie -
Vorig artikelMotorrijder komt ten val in West-Souburg
Volgend artikelBrandweer haalt gewonde persoon uit woning Oude Markt
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).