Brandweer haalt gewonde persoon uit woning Oude Markt

© Foto: C. v/d J. / 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – De brandweer heeft vandaag aan het einde van de middag een gewonde persoon die naar het ziekenhuis moest uit een woning op de Oude Markt gehaald.

Daartoe werd een hoogwerker gebruikt, de hulpverleners forceerden een bovenraam.

Bij de actie waren politie-agenten betrokken. Enkelen van hen stonden binnen. Een burgerauto van de politie volgde de ambulance toen deze met spoed vertrok. Een woordvoerder kan desgevraagd geen nadere informatie verstrekken gezien de gevoelige omstandigheden.

Vanavond rond half negen heeft de politie een 19-jarige Vlissinger aangehouden bij het Shell-tankstation langs de President Rooseveltlaan. Beelden op Snapchat laten zien dat hij gearresteerd wordt. Daarna ontstaat een schermutseling tussen de agenten en een vrouw.

Update – De politie meldt woensdagochtend dat auto’s met hoge snelheid over de President Rooseveltlaan reden en daarna stopten bij het tankstation. Agenten spraken de weggebruikers aan. De man, bijrijder in een van de voertuigen, stak zijn middelvinger op. Hem werd gevraagd zich te legitimeren. Het antwoord: ”Ik wil gewoon mijn mening uiten, ik doe dat als ik dat wil.” De man werd aangehouden, omstanders bemoeiden zich met de aanhouding, waarbij duw- en trekwerk ontstond.

De verdachte is op het politiebureau gehoord en met een proces-verbaal op zak enkele uren later in vrijheid gesteld. Woensdagochtend hield de politie een 19-jarige vrouw aan die zich met de aanhouding had bemoeid en mogelijk een agent getrapt had. Zij zit vast voor verder onderzoek.

Vorig artikelWielrenner gewond afgevoerd na aanrijding op kruising fietspaden bij Dishoek
Volgend artikelDouaneduikers vinden 50 pakketten cocaïne in kist aan schip
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier