Boetes voor rijden op elektrische step zonder goedkeuring RDW

© Foto: C. v/d J. / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Bij een verkeerscontrole in en rond het centrum zijn gisteren ondermeer zeven boetes uitgedeeld voor het rijden op e-steps die niet zijn toegelaten op de openbare weg.

Door het ontbreken van specifiek voor steps geldende wetgeving mogen de meeste van deze voertuigen niet op de openbare weg. Een uitzondering geldt op dit moment alleen voor e-steps die onder de Wet Bijzondere Bromfietsen vallen. Volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer is het verstandig om bij de aanschaf van een step eerst te kijken waar je ermee kunt rijden zonder een boete te riskeren.

- Advertentie -

De grote controle van gisteren vond plaats op het parkeerterrein aan de Kenau Hasselaarstraat en duurde van 13.30 tot 21.00 uur. Motoragenten gaven bestuurders in en rond het centrum een volgteken en leidden hen naar de parkeerplaats bij de bioscoop. Een man beklaagde zich erover dat hij nog maar net zijn scooter had gekocht en voor de tweede keer op de bon geslingerd was. Een jongere had naar eigen zeggen een bekeuring van 280 euro gekregen omdat zijn scooter te veel lawaai zou maken. Hij liet aan surveillerende politiebikers horen waar het om ging – niets bijzonders, vond hij zelf.

Alles bij elkaar werden er gisteren ongeveer vijftig boetes opgelegd. Naast het rijden op e-steps zonder toelating ging het volgens de politie om technische gebreken inclusief overmatige herrie (14 bromfietsers), rijden op afgesloten weg (5x), geen rijbewijs of ID tonen, geen helm, ongeldig rijbewijs, geen verzekering, rijden in voetgangersgebied, geen autogordel, herrie uitlaat, agressief rijgedrag, bellen onderweg. Twee bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden onder invloed.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zoekt getuigen na beroving in Vlissingen
Volgend artikelGemeente en politie pakken overlast op strand Dishoek aan
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).