Gemeente en politie pakken overlast op strand Dishoek aan

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- ADVERTENTE -

DISHOEK – De gemeente Veere en de politie zijn klaar met de jeugdoverlast op het strand bij Dishoek. Diverse maatregelen moeten zorgen voor het stoppen van de overlast.

De laatste tijd kregen gemeente en politie veel klachten over overlast door jongeren op het Dishoekse strand. Zoals op woensdagavond 2 juni. Agenten troffen op het strand ter hoogte van de Kaapduinseweg ongeveer honderd jongeren aan. Volgens een melding was er sprake van vernielingen en het gebruik van alcohol en drugs. De agenten zagen veel afval bij de strandovergang liggen. Veel jongeren waren aangeschoten of dronken.

- ADVERTENTIE -

De afgelopen tijd treffen jongeren uit voornamelijk de drie Walcherse gemeenten elkaar onder deze omstandigheden. Naast alcohol en drugs wordt er lachgas gebruikt. Bovendien is een reeks vernielingen gepleegd aan bijvoorbeeld een toiletgebouw en strandhuisjes. Op het strand liggen kapotgegooide flessen en ander afval. Vorige zomer begonnen deze vernielingen en misdragingen. Door de groepsgrootte en de omstandigheden zorgen de jongeren voor directe en indirecte, ernstige overlast, wat intimiderend over kan komen, aldus de politie. Volgens de gemeente en de politie is de maat vol.

Naast agenten en bijzondere opsporingsambtenaren houden vanaf donderdagmiddag 3 juni ook medewerkers van een beveiligingsbedrijf toezicht op het strand en de directe omgeving. Ze zijn de komende tijd ’s middags en ’s avonds aanwezig om zo veel mogelijk jongeren en alcohol te weren.

Gemeente en politie wijzen naar de ouders/verzorgers van deze jongeren: “Het oplossen van problemen door gedrag van jongeren is niet alleen een taak van de gemeente, politie of jongerenwerk, maar ook een verantwoordelijkheid van de ouders of verzorgers. Het is onze gezamenlijke taak om kinderen duidelijk te maken wat er wel en niet getolereerd wordt”, aldus de Veerse burgemeester Rob van de Zwaag. De gemeente Veere zal aan de ouders/verzorgers van jongeren die eerder een bekeuring hebben gekregen een brief sturen om hen te wijzen op deze ongewenste situatie.

Agenten en boa’s zullen toezicht houden. Zo zal de politie onder andere controleren op de toegangswegen naar Dishoek. Daar wordt ook het rijden op de fietspaden door brom- en snorfietsen in de gaten gehouden. Bij de gezamenlijke aanpak zijn jongerenwerkers en de Stichting Strandexploitatie Veere betrokken. Deze brede aanpak is nodig omdat de overlastgevers vooral uit de gemeenten Middelburg en Vlissingen afkomstig zijn, zo meldt de politie vandaag.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!