Automobilist vliegt uit de bocht op Prins Hendrikweg

© Foto: C. v/d J. / 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – Een automobilist is maandagavond tegen middernacht van de rijbaan geraakt op de Prins Hendrikweg, een berger heeft zijn beschadigde voertuig afgevoerd.

De bestuurder kwam uit de richting van het NS-station, voor de kruising met de Oude Veerhavenweg zag hij kennelijk te laat een bocht naar links. Hij reed het gras op, raakte een verkeersbord en wegmarkeringen en belandde tenslotte aan de overzijde van de Prins Hendrikweg, bij de Eerste Binnenhavenweg.

Ambulancemedewerkers bekeken de man voor alle zekerheid. Politie-agenten namen een blaastest af, er bleek geen alcohol in het spel. De wielen van het voertuig stonden in een merkwaardige positie en de voorruit was kapot. Ook lekte er olie. Redenen genoeg om een berger in te schakelen.

Drie slachtoffers waren er de afgelopen dagen slechter aan toe na ongelukken in Vlissingen. In alle gevallen werd het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam opgeroepen. Zaterdag viel een man van een dak aan de Burgemeester Van Woelderenlaan (foto onderaan). Hij lag naast een aanhangwagen bij een woning. De traumahelikopter werd al snel gecanceld, hulpverleners stabiliseerden de man en brachten hem met spoed naar het ziekenhuis, per ambulance.

Donderdagavond liep een persoon brandwonden op bij werkzaamheden in een ruimte van een bedrijf aan de Gildeweg, buiten de openingstijden van de betreffende firma (foto onder). Nadere details zijn niet bekendgemaakt. Een ambulance vervoerde het slachtoffer ijlings naar een locatie bij Arnemuiden die vaak gebruikt wordt als ontmoetingsplaats (‘rendez-vous’) met de traumahelikopter. De helikopter bracht de zwaargewonde persoon naar een gespecialiseerd ziekenhuis.

In de nacht van woensdag op donderdag kwam een 51-jarige Vlissinger met zijn fiets ten val op de Koningsweg. Aanvankelijk leek het letsel ernstig zodat een MMT-helikopter richting Zeeland vloog. Die maakte rechtsomkeert ter hoogte van Dreischor. De man werd in een vacuümmatras naar het ziekenhuis in Goes afgevoerd met de ambulance. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

Vorig artikelVerkeerscontrole op fietspaden bij de duinen
Volgend artikelFrisse duik in kanaal voor politiehonden
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier