Scooterrijder onderuit na achtervolging

© Foto: C. v/d J. / 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Een bromfietser is vanavond lichtgewond geraakt toen hij onderuit ging op de Korenbloemlaan terwijl hij achtervolgd werd door de Marechaussee.

Een patrouille van de Marechaussee zag de jongeman rijden zonder helm ter hoogte van de Glacisstraat en maande hem tot stoppen. Daar had de bromfietser geen zin in. Het resultaat was een achtervolging over de Scheldestraat.

- ADVERTENTIE -

Op de Korenbloemlaan, tussen de Singel en de Leliënlaan, klapte de vluchtende jongeman tegen het wegdek. De medewerkers van de Marechaussee hielden hem aan, zetten hem geboeid achter in hun bus en riepen een ambulance op gezien de lichte verwondingen die waren ontstaan.

Binnen enkele minuten kwamen vier politie-eenheden ter plekke. De jongen bleek geen rijbewijs te hebben. Na onderzoek door een verpleegkundige en het noteren van alle gegevens kon hij, ongetwijfeld met enkele bekeuringen op zak, vertrekken.

Hij werd opgehaald met de auto. Andere personen brachten lopend de beschadigde scooter weg. Vermoedelijk behoort het voertuig toe aan een kennis van de jongeman.

- ADVERTENTIE -