Marechaussee haalt drie Marokkaanse verstekelingen van vrachtschip

Foto: © 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN-OOST – De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen zondag drie Marokkanen van een vrachtschip gehaald in de haven van Vlissingen. Het trio zat als verstekeling op de boot.

Het schip was vanuit Antwerpen onderweg naar Engeland. Voor de Zeeuwse kust werden de drie mannen ontdekt. In de haven van Vlissingen werden ze vervolgens van boord gehaald.

- Advertentie -

Vrijdagavond ontdekte de Marechaussee ook verstekelingen op een plezierjacht. Het ging hier op 16 Albanese vluchtelingen. Een helikopter van de Kustwacht assisteerde bij de controle. Twee Oekraïners van 34 en 36 jaar zijn aangehouden. De twee verdachten zijn ingesloten en worden morgen voor de Rechter-Commissaris geleid. De recherche van de Marechaussee doet verder onderzoek in de zaak.

Alle vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan volgens de Marechaussee.

- Advertentie -
Vorig artikelVlissinger (22) krijgt rijverbod vanwege rijden onder invloed
Volgend artikelPolitie pakt twee personen op voor bedreiging en huisvredebreuk
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.