Vlissinger (22) aangehouden voor bankpasfraude in Valkenswaard

© Foto: Pixabay (archief)

VLISSINGEN/VALKENSWAARD – Gisteren is een 22 jarige man uit Vlissingen aangehouden als verdachte in een groot onderzoek naar bankpasfraude.

Het slachtoffer en zijn vrouw, woonachtig in Valkenswaard, werden op 12 augustus 2021 telefonisch benaderd door een zogenaamde medewerkster van hun bank. Zij vertelde dat er geld van de bankrekening was geprobeerd af te halen. De bankpas van het slachtoffer zou ‘geïnfecteerd’ zijn en omgeruild moeten worden voor een nieuwe en veilige pas. Nadat ‘een collega’ de bankpas aan de deur van het slachtoffer uit Valkenswaard had opgehaald, werd er ruim 19.000 euro gepind van de rekening van het slachtoffer en zijn partner. Na een grootschalig onderzoek kon één persoon worden opgepakt. De man wordt verdacht van oplichting en diefstal.

De recherche in Helmond is al lange tijd bezig met een onderzoek naar een bende die zich bezig houdt met bankpasfraude. De aanhouding van gisteren is een eerste stap in het oprollen van deze criminele organisatie.

Vorig artikelPolitie vindt illegale rookwaar in woning Oost-Souburg
Volgend artikelWoningen Scheldestraat ontruimd vanwege verdacht voorwerp
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier