Politie vindt illegale rookwaar in woning Oost-Souburg

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

OOST-SOUBURG – De politie heeft gisteren verschillende illegale rookwaar aangetroffen in een woning in Oost-Souburg. De verdachte zou de tabakswaren aan minderjarigen hebben verkocht.

De zaak kwam bij de politie onder de aandacht wegens een melding en van signalen die de wijkagent had opgevangen. Uit onderzoek bleek dat de rookwaar vooral verkocht werd aan minderjarigen. Tevens bleek dat er geen accijns (belasting) over betaald was, ‘Duty Free’. Hierop werd de samenwerking met de Douane gezocht die de expertise hebben op dit gebied.

- Advertentie -

Dit resulteerde gisteren in een gezamenlijk optreden. In de betreffende woning werd een onderzoek ingesteld en werd het volgende aangetroffen: 14 sloffen sigaretten, 29 pakjes sigaretten, ongeveer 3.5 kilo tabak (shag) en 50 sigaren. De rookwaar bleek niet te zijn voorzien van het juiste label.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en de herkomst van de rookwaar zal onderzocht worden. De handel is zeer lucratief. Op een pakje sigaretten van 20 stuks wordt meer dan 3,80 euro accijns geheven.

- Advertentie -
Vorig artikelGewonde door steekpartij Bloemenlaan, verdachte nog spoorloos
Volgend artikelVlissinger (22) aangehouden voor bankpasfraude in Valkenswaard
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.