Politie vindt illegale rookwaar in woning Oost-Souburg

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant

OOST-SOUBURG – De politie heeft gisteren verschillende illegale rookwaar aangetroffen in een woning in Oost-Souburg. De verdachte zou de tabakswaren aan minderjarigen hebben verkocht.

De zaak kwam bij de politie onder de aandacht wegens een melding en van signalen die de wijkagent had opgevangen. Uit onderzoek bleek dat de rookwaar vooral verkocht werd aan minderjarigen. Tevens bleek dat er geen accijns (belasting) over betaald was, ‘Duty Free’. Hierop werd de samenwerking met de Douane gezocht die de expertise hebben op dit gebied.

Dit resulteerde gisteren in een gezamenlijk optreden. In de betreffende woning werd een onderzoek ingesteld en werd het volgende aangetroffen: 14 sloffen sigaretten, 29 pakjes sigaretten, ongeveer 3.5 kilo tabak (shag) en 50 sigaren. De rookwaar bleek niet te zijn voorzien van het juiste label.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en de herkomst van de rookwaar zal onderzocht worden. De handel is zeer lucratief. Op een pakje sigaretten van 20 stuks wordt meer dan 3,80 euro accijns geheven.

Vorig artikelGewonde door steekpartij Bloemenlaan, verdachte nog spoorloos
Volgend artikelVlissinger (22) aangehouden voor bankpasfraude in Valkenswaard
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier