Rustige jaarwisseling, wel sprake van geweld tegen brandweer

Eén van de meldingen gisteravond in Vlissingen. © Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – Ook deze jaarwisseling is rustig en zonder grote calamiteiten verlopen in de gemeente Vlissingen. Wel is er één keer zwaar vuurwerk gegooid naar brandweerpersoneel.

Dit jaar is de brandweer in de gemeente Vlissingen 9 keer ingezet tijdens de jaarwisseling. In heel Zeeland is de brandweer 75 keer ingezet met als koploper de gemeente Middelburg met maar liefst 28 inzetten. De inzetten voor de brandweer in de gemeente Vlissingen betroffen vooral kleine branden buiten zoals container- en afvalbranden.

Zwaar vuurwerk gegooid naar brandweer

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland was er bij één melding in Vlissingen sprake van geweld tegen hulpverleners. Toen de brandweer ter plaatse kwam bij een melding van een buitenbrand op de kruising President Rooseveltlaan-Bloemenlaan werden enkele brandweerlieden gericht met zwaar vuurwerk bekogeld. Niemand raakte gewond. Of er mensen zijn aangehouden, is niet bekend. Tijdens de vorige jaarwisseling werd er geen geweld tegen hulpverleners gemeld.

Minder vuurwerkslachtoffers, wel druk met alcohol gerelateerde klachten

Volgens een woordvoerder van het ADRZ zijn er tijdens de jaarwisseling twee mensen met letsel door vuurwerk behandeld. De artsen hadden het echter aanzienlijk drukker met klachten na (teveel) alcoholgebruik.

Dalende trend

Tijdens de jaarwisseling van 2020-2021 zat het aantal meldingen van brandjes etc. op 17. Het jaar daarvoor waren het 25 meldingen voor de brandweer. Het aantal meldingen neemt per jaar dus fors af. Of dit te maken heeft met het coronavirus is niet geheel duidelijk.

Bekijk hier een kaart met alle bekende meldingen in de gemeente Vlissingen (zal continu worden aangevuld wanneer nodig).

Zie ook:
Brandweer blust brandje in winkelwagen President Rooseveltlaan (31-12-2021)
Bankstel in brand op ‘Het Fort’ in Vlissingen (31-12-2021)

Vorig artikelBankstel in de brand op ‘Het Fort’ in Vlissingen
Volgend artikelBrand in huisje in duinen bij Zwanenburg
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier