Omstanders houden dronken automobilist staande in Vlissingen

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft vandaag een dronken automobilist aangehouden nadat hij tegen een geparkeerde auto was gebotst. Omstanders hielden de man staande.

Nadat de automobilist tegen een geparkeerde auto botste, ergens in Vlissingen, wilde hij verder rijden. Omstanders zagen het gebeuren en wisten de bestuurder te stoppen. Ze hielden de man staande tot de komst van de politie. De geparkeerde auto liep door het voorval schade op.

- Advertentie -

Agenten roken bij de bestuurder een sterke alcohollucht. Uit een blaastest ter plekke bleek al dat de man teveel had gedronken. Eenmaal op het bureau werd een uitgebreide test gedaan. Hieruit bleek dat de man 740 ugl blies. Dat is ver boven de limiet van 220 ugl (voor een ervaren bestuurder). Het rijbewijs van de drankrijder is ingevorderd en opgestuurd naar de officier van justitie. Die zal het vervolg van deze zaak bepalen. Ook krijgt de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zet diensthond in na inbraken Koudekerke
Volgend artikelMan (46) bewusteloos geslagen na ruzie in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.