Omstanders houden dronken automobilist staande in Vlissingen

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant

VLISSINGEN – De politie heeft vandaag een dronken automobilist aangehouden nadat hij tegen een geparkeerde auto was gebotst. Omstanders hielden de man staande.

Nadat de automobilist tegen een geparkeerde auto botste, ergens in Vlissingen, wilde hij verder rijden. Omstanders zagen het gebeuren en wisten de bestuurder te stoppen. Ze hielden de man staande tot de komst van de politie. De geparkeerde auto liep door het voorval schade op.

Agenten roken bij de bestuurder een sterke alcohollucht. Uit een blaastest ter plekke bleek al dat de man teveel had gedronken. Eenmaal op het bureau werd een uitgebreide test gedaan. Hieruit bleek dat de man 740 ugl blies. Dat is ver boven de limiet van 220 ugl (voor een ervaren bestuurder). Het rijbewijs van de drankrijder is ingevorderd en opgestuurd naar de officier van justitie. Die zal het vervolg van deze zaak bepalen. Ook krijgt de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier