Meeuw vast tussen zonnepanelen, brandweer komt in actie

De meeuw die vast was oen te zitten tussen het zonnepaneel. © Foto: Stichting Dierenwelzijn Walcheren
- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer is zondagavond uitgerukt voor een meeuw die vast was komen te zitten tussen zonnepanelen. Het diertje had door het incident wel verwondingen aan een pootje opgelopen.

Om 19.15 uur werd de hoogwerker van brandweer Vlissingen opgeroepen voor een dier in de problemen op de Verdilaan in Vlissingen. Eenmaal aangekomen bleek het te gaan om een meeuw die vast was komen te zitten tussen een zonnepaneel. Omdat de vogel zich niet zelfstandig kon bevrijden, was de hulp van de brandweer en dierenambulance nodig.

- Advertentie -

Met de hoogwerker lukte het de brandweerlieden om bij de meeuw te komen. Na enkele pogingen is het gelukt om de vogel los te maken. Volgens de dierenambulance liep het beest wel verwondingen op aan zijn pootje, daarom werd het dier naar de vogelopvang in Middelburg gebracht.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandje in Sint Jacobskerk Vlissingen snel geblust
Volgend artikelGewonde bij steekincident Vincent van Goghlaan
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.