Auto volledig uitgebrand nabij bedrijventerrein Ritthem

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

RITTHEM – Een personenauto is vanmorgen vroeg volledig uitgebrand. Omdat het een hybride auto betrof, moest de auto worden ondergedompeld.

Om iets voor 06.00 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een voertuigbrand aan de Marie Curieweg in Ritthem. De waterwagen en de tankautospuit van brandweer Oost-Souburg werden ter plaatste gevraagd.

- ADVERTENTIE -

De autobrand woedde op het bedrijventerrein precies aan de achterzijde van Kuzee. Op dit terrein is ook de brandweerpost gevestigd. Het voertuig bleek eerder die nacht al in Middelburg te zijn uitgebrand maar was rond 06.00 uur weer gaan branden vanwege de acuu. Omdat het een hybride auto betrof, moest de auto na het blussen door de brandweer, volledig worden ondergedompeld in de zogeheten ‘dompelcontainer’. Dit is een container met water om de accu van elektrische/hybride auto’s te koelen.

Rond 07.00 uur kon de brandweer weer gaan inpakken en terugkeren naar de post even verderop.

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTIE -