Auto volledig uitgebrand nabij bedrijventerrein Ritthem

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

RITTHEM – Een personenauto is vanmorgen vroeg volledig uitgebrand. Omdat het een hybride auto betrof, moest de auto worden ondergedompeld.

Om iets voor 06.00 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een voertuigbrand aan de Marie Curieweg in Ritthem. De waterwagen en de tankautospuit van brandweer Oost-Souburg werden ter plaatste gevraagd.

- Advertentie -

De autobrand woedde op het bedrijventerrein precies aan de achterzijde van Kuzee. Op dit terrein is ook de brandweerpost gevestigd. Het voertuig bleek eerder die nacht al in Middelburg te zijn uitgebrand maar was rond 06.00 uur weer gaan branden vanwege de acuu. Omdat het een hybride auto betrof, moest de auto na het blussen door de brandweer, volledig worden ondergedompeld in de zogeheten ‘dompelcontainer’. Dit is een container met water om de accu van elektrische/hybride auto’s te koelen.

Rond 07.00 uur kon de brandweer weer gaan inpakken en terugkeren naar de post even verderop.

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -
Vorig artikelFietser loopt hoofdwond op na val op Boulevard Vlissingen
Volgend artikelVrouw gewond na aanrijding met scooterrijdster
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Als snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws in de gemeente Vlissingen.