Korte zoekactie naar ‘vermiste’ zwemmer langs het Badstrand

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie, de KNRM en het Loodswezen hebben vanavond gezocht naar een zwemmer die in het water zou zijn verdwenen ter hoogte van de boulevard.

De man bleek het water te hebben verlaten en meldde zich uiteindelijk bij de zoekende agenten.

- Advertentie -

Tegen half tien kreeg de meldkamer te horen dat een zwemmer bij afgaand tij in de vaargeul terechtgekomen was. De persoon die 112 belde, zag niet dat de zwemmende man terug op het strand kwam ter hoogte van Pier 7.

De politie reed eerst naar de Boulevard Evertsen, vervolgens naar het windorgel op het Nollehoofd. Op het water snelden de loodsboten Wulpen en Raan toe. Even later ook de Zeemanshoop van de KNRM.

Bij het windorgel kregen de agenten van getuigen te horen dat de zwemmer het water mogelijk al verlaten had. Aan alle onzekerheid kwam een einde toen de man, die kennelijk had gehoord dat er naar hem gezocht werd, zichzelf kwam melden op het Nollehoofd. De agenten noteerden zijn gegevens.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer ingezet voor mogelijke autobrand in Vlissingen
Volgend artikelAuto raakt van de weg, bestuurder gewond
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).