Brandweer vermoedt opzet bij schade aan bestelbus op Piet Heinkade

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Een flink stuk droog gras is vanavond in brand gevlogen langs de Binnenhaven, een geparkeerde bestelbus op de Piet Heinkade raakte door het vuur beschadigd.

Omdat er aanmaakblokjes lagen en gemaaid gras boven de banden van de bestelbus gestopt was, vermoedde de brandweer opzet en nam de blusploeg contact op met de politie.

- ADVERTENTIE -

Oplettende buurtbewoners zagen de rookontwikkeling en gingen de bermbrand op Het Eiland te lijf met emmertjes water uit de haven en daarna met spaden. De brandweer hoefde alleen na te blussen, maar vond de situatie al snel verdacht: er leek brandstichting in het spel met als doelwit een geparkeerde witte bestelbus.

De politie nam foto’s, sprak met de opgetrommelde eigenaren van de bus (ook bewoners van de Piet Heinkade) en noteerde gegevens. Daarna vervingen de eigenaren de linkervoorband van hun voertuig. Die was gesneuveld.

- ADVERTENTIE -