Politie houdt zes Roemenen aan in C&A Walstraat

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft gisteren drie mannen en drie vrouwen aangehouden op verdenking van diefstal uit winkels in het centrum.

Het gaat om mannen van 37, 45 en 48 jaar oud, de vrouwen zijn 35, 43 en 46. Alle verdachten komen uit Roemenië en hebben geen bekende woon- of verblijfplaats in Nederland.

- Advertentie -

De politie kreeg meldingen over een groepje mensen dat op ‘rooftocht’ zou zijn in het centrum. Agenten vonden het zestal in de C&A aan de Walstraat met spullen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. De officier van justitie gaf toestemming alle personen buiten heterdaad aan te houden.

Politie en Openbaar Ministerie hebben enkele jaren geleden een Taskforce mobiel banditisme opgezet in de strijd tegen rondtrekkende bendes, veelal uit Oost-Europa, die ondermeer winkeldiefstallen plegen. Samen met Detailhandel Nederland is een waarschuwingsregister gemaakt waarin informatie wordt gedeeld.

- Advertentie -
Vorig artikelEén persoon gewond bij valpartijen Badhuisstraat
Volgend artikelBrandweer vermoedt opzet bij schade aan bestelbus op Piet Heinkade
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).