14 jongeren krijgen gebiedsverbod voor centrum na eerdere incidenten

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – 14 jongeren in de leeftijd van 15 tot 23 jaar krijgen een gebiedsverbod voor het centrum van Vlissingen en het horeca concentratiegebied. Dit naar aanleiding van eerdere incidenten.

De politie heeft aan de hand van meldingen, incidenten en politieoptreden een aantal jongeren in beeld die zich met regelmaat misdragen en strafbare feiten plegen in het centrum en het horeca concentratiegebied van Vlissingen. Dit heeft geleid tot het intensiveren van de aanpak op deze groep jongeren.

- Advertentie -

In overleg met politie en justitie heeft burgemeester Van den Tillaar besloten om alle beschikbare instrumenten in te zetten en hard op te treden tegen criminele activiteiten en/of overlast van groepen en personen. Om de verdere overlast in het gebied tegen te gaan wordt naast het strafrecht ook gebuikt gemaakt van alle mogelijke bestuursrechtelijke instrumenten.

Burgemeester Van den Tillaar heeft besloten om de 14 jongeren een gebiedsontzegging van 12 weken te geven voor het centrum en het horeca concentratiegebied. Met de politie is afgesproken hier streng op te handhaven. Deze jongeren worden ook bij het Zorg- en Veiligheidshuis Zeeland aangemeld voor een Persoons Gerichte Aanpak. Daar bekijken hulp- en veiligheidspartners welke maatregelen en inzet nodig zijn om de jongeren weer op het juiste spoor te krijgen.

- Advertentie -
Vorig artikelBrand in woning Vlissingse binnenstad, huisdieren gered
Volgend artikelFietster gaat onderuit door slik en raakt gewond
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.