Jaarwisseling goed verlopen, wel stijging in aantal inzetten brandweer

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – De jaarwisseling in de gemeente Vlissingen is zonder grote incidenten verlopen. In totaal rukte de brandweer negentien keer uit in deze gemeente. Vorig jaar rukte de brandweer in totaal negen keer uit.

De jaarwisseling is goed en zonder grote incidenten verlopen. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland vanmorgen weten. In totaal werd de brandweer in de gemeente Vlissingen 19 keer ingezet. Ten aanzien van vorig jaar is het aantal brandweerinzetten gestegen, toen werd de brandweer maar 9 keer ingezet. Hieronder ziet u een overzicht van alle (bekende) meldingen van de brandweer.

- Advertentie -

De kaart zal worden bijgewerkt wanneer nodig

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland kwamen in heel Zeeland voor de brandweer zo’n 80 meldingen binnen. “Hoewel de spanning soms opliep, werd er tijdens deze jaarwisseling voor zover nu bekend, geen agressie of geweld tegen de brandweer gebruikt”, aldus de VRZ. Het ging vooral om kleine incidenten zoals buitenbranden en branden in containers. Traditioneel waren de gemeente Vlissingen en Middelburg ook dit jaar weer de gemeenten met de meeste meldingen.

Overleden persoon aangetroffen bij flat Van Dishoeckstraat

Om iets voor 02.30 uur werd bij een flat aan de Van Dishoeckstraat in Vlissingen een zwaargewonde persoon aangetroffen. Direct werden meerdere ambulanceteams, een traumahelikopter en verschillende politie-eenheden naar deze locatie gestuurd. Ter plekke bleek de persoon helaas al te zijn overleden. Forensische opsporing van de politie heeft daarom geruime tijd onderzoek gedaan. De omgeving was tijdens het onderzoek afgesloten. Vanmorgen meldde een woordvoerder van de politie dat er geen sprake is van een misdrijf of ongeval.

Letsel ten aanzien van vuurwerk

Volgens Ilona Wielemaker, woordvoerster van het Admiraal de Ruyterziekenhuis (ADRZ) is, voor zover bekend, vannacht maar één persoon binnengekomen met vuurwerkletsel. Dit letsel viel volgens de zegsvrouw mee.

- Advertentie -
Vorig artikelMan met pepperspray aangehouden op bouwplaats Vlissingen
Volgend artikelMan (25) aangehouden voor diefstal elektrische fiets
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.