Nog geen nieuwe informatie over schietpartij Vlissingen

Een kogelgat in het raam van het portiek van de flat aan de Vincent van Goghlaan. © Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Het is nog niet duidelijk waarom iemand gisteren een salvo kogels afvuurde op een flat aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen. De politie hield kort na het incident een 33-jarige vrouw aan. Later op de avond werd een woning aan de Bloemenlaan doorzocht.

Rond 18.00 uur kwamen er meldingen binnen over een schietpartij in het middengebied in Vlissingen. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Al snel bleek een flat aan de Vincent van Goghlaan onder vuur te zijn genomen. In het raam van het portiek aan de voorzijde zat namelijk een groot kogelgat. Op straat vlak voor de woning werden hulzen gevonden, zo ook op de President Rooseveltlaan. Wonder boven wonder bleek niemand gewond te zijn geraakt.

- Advertentie -

Zo’n drie kwartier na de melding hield de politie op de Hercules Segherslaan (foto onder) een verdachte aan. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een 33-jarige vrouw uit Vlissingen. Ook werd een auto met Duits kenteken in beslag genomen. Mogelijk dat dit voertuig bij de schietpartij betrokken is geweest.

Later op de avond, omstreeks 20.00 uur, viel de politie een woning binnen op de hoek van de Bloemenlaan en de Hogeweg. Agenten gingen naar binnen met een schild en een vangstok omdat er in de woning, volgens de politie, een agressieve hond zou zitten. Een woordvoerster van de politie geeft aan dat de inval gisteravond te maken heeft gehad met het schietincident eerder op de avond. Of er iets in de woning is aangetroffen, blijft onduidelijk.

De verwachting is dat de politie later vandaag met meer informatie naar buiten komt over dit incident.

- Advertentie -
Vorig artikelMan op heterdaad aangehouden voor vernielingen op station
Volgend artikelFietster lichtgewond door botsing met personenauto in Vlissingen
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.