Ruim 5.000 XTC-pillen en andere drugs onderschept in haven Vlissingen-Oost

© Foto: Openbaar Ministerie
- Advertentie -

In de haven van Vlissingen zijn in dozen in een container verschillende soorten verdovende middelen aangetroffen. De vondst werd al op 24 april gedaan, maar het Openbaar Ministerie kan er nu pas mee naar buiten komen vanwege onderzoeksbelangen.

In onder andere lege dozen waspoeder en bokszakken werden naast 15 kilo hasj ook 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en maar liefst 5223 XTC-pillen ontdekt. De zending was bestemd voor een bedrijf in Paramaribo.

- Advertentie -

De vondst werd gedaan door de Douane die niet alleen containers die in de havens van Nederland aankomen controleert, maar ook zendingen die de havens juist verlaten.

Alle drugs zijn inmiddels vernietigd en het HARC-team is bezig met een onderzoek. Het HARC-team is een samenwerkingsverband tussen Douane, FIOD, het Openbaar Ministerie Rotterdam en de Zeehavenpolitie.

De laatste weken domineren onderschepte drugsvondsten in de haven van Vlissingen het nieuws. Zo werd gisteren nog een lading van 509 kilo cocaïne onderschept.

- Advertentie -
Vorig artikelDouane onderschept wederom lading cocaïne in Vlissingen-Oost
Volgend artikelVerwarde man loopt door bosjes en sloten bij trimbaan in Nollebos
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.