Scootmobiel afgebrand in portiek, meerdere bewoners niet terug naar woning

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

Vannacht ontstond er brand in een portiek van een flat aan de Schaepmanstraat in Vlissingen. Door de brand kunnen momenteel meerdere bewoners niet terug naar hun woning.

Omstreeks 04.15 uur werd het vuur ontdekt in een portiek van een flat aan de Schaepmanstraat in Vlissingen. Er kwam dikke zwarte rook uit de centrale hal van een van de flats. Vrij snel schaalde de brandweer op vanwege de omvang van de brand en het feit dat het een flat betrof waarin veel mensen wonen. Uiteindelijk wamen er twee tankautospuiten, een hoogwerker en een ladderwagen ter plaatse. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kwamen bij de meldkamer meerdere telefoontjes binnen over de brand.

- Advertentie -

Toen de brandweer op verkenning ging in de flat, bleek een brandende scootmobiel de oorzaak te zijn van de brand. Omdat de vuurhaard zich bevond in het portiek, werden meerdere bewoners met behulp van een ladderwagen of hoogwerker van de brandweer van hun balkons gehaald. De flat heeft vier verdiepingen. De woningen aangrenzend aan het trappenhuis (links en rechts, maximaal 8) werden door de brandweer ontruimd en verkend.

Rond 05.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven en was de brand geblust. Volgens de Veiligheidsregio is een bewoner door de ambulancedienst nagekeken vanwege rookinhalatie, verder zijn er geen gewonden. Op dit moment kunnen twaalf bewoners niet terug naar hun woning. In overleg met gemeente Vlissingen zal bekeken worden wanneer de bewoners terug kunnen naar hun woning en waar ze in de tussentijd worden opgevangen.

- Advertentie -
Vorig artikelVerwarde man loopt door bosjes en sloten bij trimbaan in Nollebos
Volgend artikelOnderzoek na aantreffen overleden persoon in woning Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.