Brand in zorginstelling, bewoner aangehouden

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

Vrijdagmorgen vroeg brak er brand uit in een zorginstelling in Koudekerke. De politie hield op verdenking van brandstichting een bewoner aan.

Om 05.50 uur werd de brandweer uit Koudekerke opgeroepen voor een automatische brandmelding bij een zorginstelling aan de Tramstraat in Koudekerke. Al snel bleek dat er daadwerkelijk sprake was van brand en werd er opgeschaald naar middelbrand. Zodoende werd er een extra tankautospuit van de brandweer uit Vlissingen opgeroepen. Ook werd er een ambulance ter plekke gevraagd.

- Advertentie -

In een van de kamers van de zorginstelling bleek een bed in brand te staan. Vanwege de brandmeldinstallatie konden alle bewoners op tijd het pand verlaten, zij werden opgevangen in een nabijgelegen bakkerij. Niemand raakte gewond.

De eerste brandweereenheid heeft volgens de Veiligheidsregio Zeeland de brand geblust. Daarna is het pand geventileerd. De politie hield vrij snel een bewoner aan op verdenking van brandstichting. De eigenaar, in samenwerking met Stichting Salvage, zal kijken wanneer de bewoners terug kunnen naar hun woningen.

- Advertentie -
Vorig artikelDuin in vlammen bij Nollebos
Volgend artikelPolitie arresteert drie mogelijke uithalers in Vlissingen-Oost
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.