Ruim 1500 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

© Foto: Douane Nederland
- Advertentie -

De douane heeft vanmorgen in de haven van Vlissingen in een container met pallets bananen een enorme hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Het gaat om ongeveer 1500 kilo.

Het is de grootste partij drugs die dit jaar in Zeeland is gevonden. De douane werkte bij de actie nauw samen met de zeehavenpolitie met ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee en het Team Bijzondere Bijstand. De douane kwam de drugs door onderzoek op het spoor.

- Advertentie -

De container met bananen was al gelost vanaf een zeeschip. De verdovende middelen hebben een geschatte straatwaarde van ruim 110 miljoen euro. De Zeehavenpolitie stelt een onderzoek in naar de betrokkenen bij deze grootschalige drugssmokkel.

De drugs zijn inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de douane.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer blust meerdere bermbranden in Koudekerke
Volgend artikelBrandweer blust buitenbrand bij skatebaan Bossenburghpad
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.