Hulpdiensten zoeken naar vermiste zwemmer bij Nollehoofd

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De hulpdiensten, waaronder een helikopter van de Kustwacht, zijn vanavond uitgerukt voor een vermiste zwemmer bij het Nollehoofd in Vlissingen. Agenten hebben persoonlijke spullen die aan wal lagen, veiliggesteld.

De melding van de vermissing kwam rond 21.00 uur binnen. Omstanders zouden een man hebben zien zwemmen op grote afstand van de wal en sloegen vervolgens alarm. Reddingsboten van de KNRM uit Westkapelle en Breskens werden opgeroepen samen met een helikopter van de Kustwacht.

- Advertentie -

De politie trof aan wal groene sneakers en sleutels aan, deze zijn mogelijk van de vermiste zwemmer en zijn door agenten meegenomen.

Het zoekgebied waar de hulpdiensten zochten was vanaf het Nollestrand bij Westduin tot en met de Westerhavendam bij Ritthem/Vlissingen-Oost. Een formatie van boten, waaronder een sleper, zocht het gebied af. De helikopter van de Kustwacht vertrok omstreeks 23.00 uur richting vliegveld Midden-Zeeland. Ook de meeste vaartuigen die deelnamen aan de actie stopten rond deze tijd met zoeken. Tegen middernacht richtte alleen de politieboot P41 nog geruime tijd een lantaarn op delen van de Westerschelde ter hoogte van het Badstrand.

Voor zover bekend is de vermiste man niet aangetroffen.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zoekt getuigen van bedreiging met wapen in Vlissingen
Volgend artikelPolitie gaat sonar inzetten bij zoektocht naar vermiste zwemmer Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.