Politie gaat sonar inzetten bij zoektocht naar vermiste zwemmer Vlissingen

De Uly van de KNRM uit Westkapelle en de SAR-helikopter van de Kustwacht gisteravond. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De politie gaat sonar inzetten in de hoop de zwemmer die gisteravond vermist raakte ter hoogte van het Nollehoofd alsnog te vinden. Dat heeft een woordvoerder vanmiddag laten weten.

Gisteravond omstreeks 21.00 uur werd groot alarm geslagen vanwege een vermiste zwemmer in de Westerschelde ter hoogte van het Nollehoofd in Vlissingen. Persoonlijke spullen van de man werden gisteravond op de wal aangetroffen. De politie weet inmiddels ook wie de vermiste zwemmer is.

- Advertentie -

Een urenlange zoekactie volgde met onder onder andere twee boten van de KNRM, een helikopter van de Kustwacht die gestationeerd is op vliegveld Midden-Zeeland, een politievaartuig van de Landelijke Eenheid en twee slepers van Multraship.

Het zoekgebied was aanvankelijk eerst vanaf het water bij Nollehoofd tot en met Nollestrand bij Westduin. Later werd dit uitgebreid tot de kerncentrale bij Borssele. Dit had te maken met opkomend tij, de stroming ging naar binnen toe, in de richting van Antwerpen. Tegen 23.30 uur werd de zoekactie gestaakt, helaas zonder resultaat.

Vandaag vlogen in totaal twee helikopters van de politie en een vliegtuig van de Kustwacht boven de plek waar de zwemmer voor het laatst is gezien. Waar de politie met sonar gaat zoeken is nog onduidelijk. De precieze locatie zal worden bepaald aan de hand van berekeningen. Wel is duidelijk dat de zoekactie nu een bergingsactie is geworden.

Zie ook:
Hulpdiensten zoeken naar vermiste zwemmer bij Nollehoofd (10-08-2023)

- Advertentie -
Vorig artikelHulpdiensten zoeken naar vermiste zwemmer bij Nollehoofd
Volgend artikelPolitie sust vechtpartij bij bioscoop Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.