Jongen aangehouden nadat hij geld steelt van vrouw in rolstoel

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Een jongen van zestien uit Zierikzee is woensdagavond aangehouden in het centrum van Vlissingen, hij zou een vrouw (61) hebben bestolen die boodschappen wilde gaan doen.

Volgens de politie reed de jongen op een step in de buurt van een supermarkt aan de Aagje Dekenstraat en pakte hij de portemonnee van het slachtoffer, nam er geld uit en legde de portemonnee terug op het blad van de rolstoel waarmee de gedupeerde vrouw zich voortbewoog. Daarna stepte hij verder. Het zou gaan om een klein geldbedrag, vermoedelijk 5 euro en een muntstuk.

- Advertentie -

De vrouw uit Vlissingen deed aangifte bij de uitgang van de winkelpassage in de Walstraat. Een agent nam de aangifte op. Andere agenten hielden even later een jongen staande die aan het signalement voldeed. Dat gebeurde op de hoek van de Hellingbaan en de Jan Weugkade. Na een kort onderzoek ging de politie over tot aanhouding.

De verdachte wordt morgen voorgeleid, aldus een politiewoordvoerder vandaag. De jongen heeft de diefstal toegegeven. Hij verklaarde het bankbiljet kwijtgeraakt te zijn, van het kleingeld had hij twee pakjes frisdrank gekocht.

- Advertentie -
Vorig artikelMan (24) gewond na steekincident, vrouw aangehouden
Volgend artikelDrugs en vuurwapen in woning, bewoner opgepakt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).