Arrestatieteam haalt verwarde man na uren uit woning

Leden van het AT hebben, samen met een diensthond, de man uit de woning gehaald. © Foto: Marijn van de Gruiter / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Leden van het arrestatieteam hebben aan het einde van de middag een verwarde man uit een woning in Westerzicht gehaald. Hij raakte daarbij gewond. De man is met spoed onder politiebegleiding naar een ziekenhuis gebracht.

Vanmiddag even na 13.00 uur kwam de eerste melding binnen bij de politie over de verwarde man. Hij zou in een woning in Westerzicht zichzelf iets aan willen doen en zou ook de gaskraan open hebben gedraaid. Een woordvoerder van de politie bevestigde deze informatie en gaf aan dat onderhandelaars met de man in contact probeerden te komen. Bewoners uit naastgelegen woningen werden uit hun huizen gehaald uit veiligheid.

- Advertentie -

Om iets voor 15.00 uur was de situatie nog altijd niet onder controle. Er werd besloten om een arrestatieteam (AT) en een zogeheten Quick Response Team (QRT) ter plekke te laten komen. Een Quick Response Team is een brandweerteam van buiten de regio dat speciaal is getraind om ingezet te worden bij incidenten met de dreiging van geweld.

DNWG heeft voor het gehele blok met huizen het gas afgesloten zodat er geen gevaarlijke situatie meer bestond. Omdat de man zich tegen 17.00 uur op de zolder van de woning verschanste, konden brandweerlieden met ademlucht en leden van het arrestatieteam met gasmaskers, de woning betreden. Vanuit het zolderraam gooide de verwarde man verschillende voorwerpen naar agenten en brandweerlieden.

Even voor 18.00 uur werd een zolderraampje ingetikt en kon de man naar buiten worden gehaald. Ook een hond van het arrestatieteam hielp bij de arrestatie. Omdat de man gewond was geraakt, werd hij met spoed naar een ziekenhuis gebracht onder begeleiding van de politie.

Tijdens het incident was een gedeelte van Westerzicht moeilijk bereikbaar omdat straten en de hoofdweg waren afgesloten. Rond 18.15 uur vertrokken alle eenheden weer en kon de afzetting worden opgeheven.

Zie ook:
Omgeving in Westerzicht afgesloten vanwege verwarde man (26-09-2023)

- Advertentie -
Vorig artikelVier uithalers aangehouden in haven Vlissingen-Oost
Volgend artikelScooterrijdster lichtgewond na botsing met personenauto
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.