Politie in de clinch met omstanders na scooterongeval bij stadhuis

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Een scooterrijder is vannacht ten val gekomen achter het Vlissingse stadhuis, de politie heeft toegesnelde familieleden en kennissen met enige moeite op afstand gehouden.

Rond middernacht vond de valpartij plaats op de Dokter Friesenstraat. De scooterrijder kermde het uit van de pijn. Twee politie-eenheden waren snel ter plekke, uit de gesprekken viel op te maken dat de man even daarvoor achtervolgd was, maar kwijtgeraakt, en dus aangetroffen op de Dokter Friesenstraat. Hij begon ondanks zijn letsel al snel te ruziën met een agente.

- Advertentie -

Toen de ambulance aangekomen was, verschenen ook familieleden en kennissen. De jongere broer van het slachtoffer rende naar de ambulance en werd tegengehouden door agenten. Omstanders reageerden furieus: “Een jongen van 15, die ga je duwen? Zo laat je niet zien dat je openstaat tegenover ons”. De agenten gebruikten lichte dwang. Even later mocht de vader wel de ambulance in.

De scooterrijder is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht na een blaastest. De politie heeft zijn voertuig meegenomen.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie doet onderzoek in woning na vondst stoffelijk overschot
Volgend artikelVeel schade door woningbrand in Jozef Israëlslaan
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).