Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval op A58

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Een motorrijder is vanavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen. De traumahelikopter uit Rotterdam is ingezet voor medische hulp.

Het ongeval gebeurde even voor 18.30 uur op de kruising van de Sloeweg met de Havendorpweg, de Bermweg en de A58 in Vlissingen. Volgens een politiewoordvoerster betrof het een eenzijdig ongeval waarbij een motorrijder is betrokken.

- Advertentie -

Door nog onbekende oorzaak kwam de motorrijder ten val op het kruispunt. Hier kwam ook zijn motor tot stilstand. De bestuurder zelf lag zo’n 40/50 meter verder op de A58 richting Middelburg. Een groep mensen, die mogelijk samen met het slachtoffer reden, schoten direct te hulp en waren behoorlijk emotioneel. De motorrijder is per ambulance naar Heinkenszand gebracht. Hier stond de traumahelikopter al klaar om medische assistentie te verlenen.

De A58 was om 20.45 uur nog altijd afgesloten in beide richten. Vanaf Vlissingen tot en met de afslag naar de woonwijk Mortiere in Middelburg. Verkeer richting Vlissingen zal via afslag 39 worden omgeleid. Volgens de politie zorgt dit voor behoorlijk wat oponthoud. Daarom is gevraagd of de gemeente kan bijspringen met verkeersregelaars.

Om 19.30 uur vertrok de traumahelikopter weer uit Heinkenszand met het slachtoffer aanboort. Hij is naar het EMC in Rotterdam gebracht. De A58 was rond 01.00 uur weer open en het onderzoek ter plekke was afgerond.

Update 02-10-2023, 09.30 uur:

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het slachtoffer, een 31-jarige man uit Zwartewaal, ernstig gewond raakte en mogelijk via de berm tegen de vangrail is aangekomen. De bestuurder lag zo’n 40/50 meter op de A58 ten opzichte van zijn motor.

- Advertentie -
Vorig artikelDouane onderschept twee ladingen cocaïne in haven Vlissingen-Oost
Volgend artikelBrand in gebouw van Orionis Walcheren
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.