30 miljoen euro aan cocaïne onderschept in haven Vlissingen

© Foto: Douane Nederland
- Advertentie -

De Douane heeft vandaag tijdens een controle een partij cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. In totaal zijn 400 pakketten aangetroffen met een straatwaarde van circa 30 miljoen euro.

De verdovende middelen zijn aangetroffen tussen een lading bananen afkomstig uit Ecuador. Deze waren bestemd voor een bedrijf in Duitsland dat waarschijnlijk niets te maken heeft met de smokkel.

- Advertentie -

Vanwege de vondst was er gedurende de operatie verscherpt toezicht in het havengebied van de Douane, de Zeehavenpolitie en de Koninklijke Marechaussee. Zij hebben een ondersteunende rol gespeeld in het bewaken en beveiligen. De verdovende middelen zijn inmiddels opgehaald en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane.

- Advertentie -
Vorig artikelMelding vermiste zwemmer blijkt vals alarm
Volgend artikelControle garages en bergingen in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.