Verwarde man sticht brand in garagebox, politie zet taser in

© Foto: Brandon Bakker / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De politie heeft vanmiddag een in verwarde toestand verkerende man getaserd. Even daarvoor stichtte hij brand in een garagebox aan de Bonenburg in Vlissingen.

Vanmiddag even na 13.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen over een verwarde man aan de Bonenburg in Vlissingen. Meerdere politie-eenheden werden aan de melding gekoppeld en gingen ter plaatse.

- Advertentie -

Toen de politie arriveerde, sloot de man zichzelf op en stichtte brand in een garagebox. De toegesnelde brandweer opende de garagedeur terwijl een agent de man onder schot hield met een taser. Een hondengeleider van de politie stond ook paraat met een schild om te kunnen ingrijpen. Toen de deur van de garage geopend werd, konden agenten en de hondengeleider naar binnen. Omdat agenten geen contact kregen met de man en hij ook zijn kleding in brand stak, is hij getaserd. Vervolgens kon de man in bedwang worden gehouden.

Hierna is hij overgedragen aan de ambulancedienst welke klaar stond. Volgens een woordvoerster van de politie is de man, onder begeleiding van de politie, per ambulance afgevoerd. Volgens de politiewoordvoerster is de garagebox van een relatie van de man. De zaak is bij de politie in onderzoek.

Bekijk hieronder een korte video.

- Advertentie -
Vorig artikelArrestatieteam pakt verdachte op van schietincident Havenweg
Volgend artikelVrachtwagen rijdt tegen balkon op Duinpoortweg Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.