Gevelbekleding waait van gebouw in Oost-Souburg

De hoogwerker werd ingezet om de andere gevelplaten te controleren. © Foto: Brandweer Oost-Souburg
- Advertentie -

De brandweer is vanavond druk doende met meldingen over schade naar aanleiding van storm ‘Henk’.

De brandweer werd rond 19.30 uur opgeroepen om naar de Vlissingsestraat te gaan. Ook de hoogwerker van de Vlissingse brandweer werd gealarmeerd.

- Advertentie -

Eenmaal ter plekke bleek een deel van de metalen gevelbekleding van een gebouw af te zijn gewaaid. De brandweer heeft nagekeken of de andere delen nog wel vast zaten. Tijdens de inzet was een deel van de straat afgesloten.

Iets later, rond 19.45 uur, kwam er nog een melding binnen over stormschade bij een restaurant aan het Bellamypark. De brandweervrijwilligers van post Olympiaweg gingen zonder spoed ter plaatse.

Ter plekke bleek een glasplaat los te zijn gewaaid van een terrasoverkapping. Met een ladder heeft de brandweer de plaat weggehaald.

Even voor 21.00 uur kwam er opnieuw een melding van stormschade binnen. Ook dit keer werd de hoogwerker van de Vlissingse brandweer op pad gestuurd. Nu echter naar de Carpetright aan de Koudekerkseweg. Hier hing een verkeersbord los. De brandweer heeft het bord opnieuw weten vast te maken. De Koudekerseweg ter hoogte van de Carpetright was tijdelijk afgesloten.

Inmiddels loopt het aantal meldingen op. Voor Vlissingen staat de teller momenteel op 4. In Oost-Souburg zijn tot nu toe 2 meldingen bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelAutobestuurder rijdt lantaarnpaal uit de grond in Oost-Souburg
Volgend artikelDeel Toutenburg afgesloten vanwege gevaarlijke situatie
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.