Personen bekneld in over de kop geslagen auto

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Bij een ongeval vanavond op de Koudekerkseweg sloeg een personenauto over de kop. De inzittenden zijn gewond geraakt en moesten door de brandweer uit de auto worden gehaald.

Het ongeval gebeurde rond 20.15 uur op de kruising van de Koudekerkseweg met de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Op de kruising kwamen een personenauto en een busje met elkaar in botsing. De personenauto, een Hyundai, sloeg door het ongeval over de kop en kwam tot stilstand in de bosschages naast verzorgingstehuis Ter Reede. De schade aan beide voertuigen is enorm.

- Advertentie -

Twee brandweervoertuigen en een traumahelikopter werden opgeroepen. Deze laatste werd echter na enkele minuten ter hoogte van Pernis alweer afgemeld. Omdat er nog personen in de over de kop geslagen Hyundai zouden zitten, werd ook een hulpverleningsvoertuig van de brandweer opgeroepen.

Het eerste slachtoffer werd rond 20.45 uur uit de personenauto gehaald. Rond 21.00 uur werd ook het tweede slachtoffer uit de Hyundai bevrijd. Hiervoor moest de brandweer wel een autodeur verwijderen. Tenminste een van de slachtoffers is met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Een woordvoerder van politie laat via ‘X’ weten dat de bestuurder van het busje aangehouden is vanwege roekeloos rijgedrag. Ook zou hij hebben gereden onder invloed van alcohol.

De kruising is voor politieonderzoek in alle richtingen afgesloten en daarom niet te bereiken. Het verkeer zal worden omgeleid tot het onderzoek naar de toedracht is afgerond. Hoelang dit nog gaat duren is niet bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelVerdachte aangehouden bij politie-inval in Vlissingen
Volgend artikelBestuurder ernstig ongeval Koudekerkseweg Vlissingen is 36 jaar
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.