Omstanders helpen politie bij op de vlucht geslagen fatbiker

De aanhouding vond plaats op de Badhuisstraat. © Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

Woensdagmiddag heeft de politie een fatbiker aangehouden nadat deze voor de politie op de vlucht sloeg. Meerdere omstanders hielpen de politie bij de aanhouding.

Een motoragent wilde de fatbiker woensdagmiddag controleren. De bestuurder had hier echter geen zin in en koos het hazenpad. Direct werden meerdere politie-eenheden opgeroepen om bij te springen.

- Advertentie -

De man werd uiteindelijk op de Badhuisstraat ter hoogte van de Glacisstraat aangehouden. Twee omstanders hebben de politie bij de aanhouding geholpen. De bestuurder is overgebracht naar het politiecellencomplex van gevangenis Torentijd in Middelburg.

Twee fatbikes uit het verkeer gehaald

Eerder deze week haalde de politie twee fatbikes uit het verkeer. Dit gebeurde op dinsdag en woensdag tijdens controles rondom het Scheldemond College aan het Weyevlietplein in Vlissingen.

Beide fatbikes beschikten over een gashendel en konden zelfstandig rijden. Volgens de politie op Instagram haalde één van de rijwielen een snelheid van 43 kilometer per uur. Omdat de remmen van de fiets zo slecht waren, was volgens de politie een remweg van 25 meter nodig. De bestuurder van de fiets, een 13-jarige jongen, droeg geen helm, beschikte niet over een rijbewijs en was ook niet verzekerd.

“Een fatbike is wel toegestaan op de weg als deze is uitgevoerd als elektrische fiets met trapondersteuning. Dus zonder gashendel en maximaal 25 kilometer per uur”, aldus de politie op Instagram.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie treft wapens, drugs en halfnaakte vrouw aan in auto
Volgend artikelDeel van AZC Vlissingen ontruimd vanwege gaslekkage
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.