Reanimatie in Koudekerke, politieauto belandt in sloot

De traumahelikopter landde vanmorgen in Koudekerke. © Foto: Brandon Bakker / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Aan het einde van de ochtend belandde een politieauto in de sloot in Koudekerke nadat deze onderweg was naar een reanimatie in het dorp. Eén agent moest door een ambulanceteam worden nagekeken.

Even voor het ongeval, rond 11.10 uur, kwam er een melding binnen van een reanimatie bij een supermarkt aan de Duinstraat in Koudekerke. Meerdere hulpdiensten waaronder de traumahelikopter uit Rotterdam, werden opgeroepen. Een politiewagen die onderweg naar de reanimatie was, moest op de Middelburgsestraat ter hoogte van de Groeneweg uitwijken en belandde in een naastgelegen sloot. Dit gebeurde rond 11.20 uur. Door de uitwijkmanoevre kon een botsing met een ander voertuig worden voorkomen. Twee agenten die in het dienstvoertuig zaten konden op eigen kracht uit het voertuig komen. Eén van hen is door een ambulanceteam nagekeken. Andere hulpverleners namen de melding van de reanimatie over.

- Advertentie -

Onder andere de brandweer uit Koudekerke werd ingezet. De opgeroepen traumahelikopter landde rond 11.50 uur in een weiland naast de Duinstraat. Ongeveer 20 minuten later werd de patiënt met de helikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

De verkeersafdeling van de politie deed kort onderzoek op de plaats van het ongeval aan de Middelburgsestraat. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde politieauto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Het dienstvoertuig was nog niet heel lang in gebruik bij de politie en was onlangs voorzien van een compressor en speciale banden voor onverharde treinen zoals bijvoorbeeld het strand.

- Advertentie -
Vorig artikelMan (42) verzet zich bij aanhouding voor heling fiets
Volgend artikelBrandweer redt paard uit sloot in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.