Mogelijk explosief gevonden in Binnenhaven Vlissingen

De duiker van de EOD ging rond 20.00 uur het water in en dook naar het explosief. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

In de Binnenhaven van Vlissingen is dinsdagmiddag vermoedelijk een explosief ontdekt. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) is inmiddels ter plekke en zal het voorwerp onderzoeken.

Vanmiddag rond 15.30 uur ontdekten bemanningsleden van het schip de Zwaardvis in de Binnenhaven nabij de Piet Heinkade een explosief. Het bedrijf, wat in opdracht van de gemeente een bodemonderzoek uitvoert, schakelde direct de politie in. Na een korte inspectie door de politie werd de Explosieven Opruimingsdienst ingeschakeld.

- Advertentie -

Volgens een politiewoordvoerder is het explosief afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. De EODD zal de staat van het projectiel onderzoeken. Voorlopig is uit voorzorg de scheepvaart stilgelegd. Rond 18.30 uur kwam een tweede voertuig van de EODD ter plaatse. Dit voertuig is onder andere uitgerust met duikapparatuur om explosieven onder water op te kunnen sporen en onschadelijk te maken.

Rond 19.00 uur werd de Piet Heinkade vanaf de Van Speijkstraat afgesloten. Bij de sluizen werden onder andere fietsers tegengehouden door medewerkers van de handhaving van de gemeente.

Explosievenverkenners van de EODD stapten rond 19.15 uur vanaf de wal op het bootje Adrianus wat daarna naast het schip van waaraf de bom werd ontdekt is gaan liggen. Omstreeks 20.00 uur ging een explosievenverkenner, die inmiddels een duikpak aan had, het water in via een gele trap (zie foto). Een kwartier later kwam de duiker weer uit het water (zie foto).

- Advertentie -
Vorig artikelBestuurder onderzocht na ongeval President Rooseveltlaan
Volgend artikelPolitie: Bom Binnenhaven onschadelijk, stremming scheepvaart opgeheven
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!